Fire-tre til høyresiden i Oslo

Oslo KrF sender tre røde og fire blå delegater til partiets landsmøte. Da trenger høyresiden bare en til for å vinne - og den skal allerede være klar.

Det ble resultatet i fylkesårsmøtet til Oslo KrF. En av delegatene ønsker primært å forbli i opposisjon.I alt stemte 27 av de 60 delegatene på fylkesårsmøtet på partileder Knut Arild Hareides alternativ om å søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, mens 27 ønsker å gå til høyre.Ni av delegatene stemte på Grøvan-alternativet om å gå i opposisjon. Det gir én landsmøtedelegat som primært skal stemme for dette alternativet.I retningsvalget stemte 28 for å gå til rød side, mens 32 vil gå til blå. Dermed ble det bestemt at den «gule» delegaten sekundært skal stemme blått.Fakta183 av 190 delegater er klare til det ekstraordinære landsmøtet 2. november der KrF skal velge om partiet skal samarbeide til høyre, venstre eller fortsette som opposisjonsparti.* 81 av delegatene sier ja til et samarbeid med Ap og Sp.* 76 delegater vil starte sonderinger med dagens regjering.* 26 ønsker primært å bli i opposisjon. 19 av disse har høyresiden som sekundærvalg, mens 6 har venstresiden. 1 er usikker.* I alt har høyresiden dermed 95 delegater og trenger bare en til for å vinne, og den har de ifølge VG allerede i fylkeslederen i Østfold, Brynjar Høidebraaten.