Forloveden: – Khashoggi var bekymret

Jamal Khashoggi var urolig før han oppsøkte konsulatet i Istanbul, forteller hans tyrkiske forlovede.

I et intervju med den tyrkiske TV-stasjonen HaberTurk sier Hatice Cengiz at Khashoggi ikke ønsket å besøke det saudiarabiske konsulatet.– Han var bekymret for at han til og med kunne bli tvunget til å dra tilbake til Saudi-Arabia, sier Cengiz.Samtidig skal journalisten ha følt seg forholdsvis trygg i Tyrkia, blant annet fordi han hadde et omfattende politisk nettverk der. Ifølge Cengiz var han venn med president Recep Tayyip Erdogan. Derfor antok han at saudiarabiske myndigheter ikke ville våge å holde ham på konsulatet i lengre tid.Cengiz insisterte på å bli med Khashoggi og å vente utenfor da han gikk inn på konsulatet 2. oktober.– Da jeg forsto at noe galt var skjedd, begynte jeg å skjelve. Jeg var utrolig redd, og følte meg for svak til å gå. Jeg vil aldri glemme den frykten.Regjeringen i Saudi-Arabia har innrømmet at Khashoggi ble drept på konsulatet, og kilder i det tyrkiske statsapparatet hevder han ble torturert og partert. Cengiz sier hun ikke har mottatt noen kondolanser fra saudiarabiske myndigheter.(©NTB)