<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsoningsavtaler med Nord-Korea er ratifisert

Sør-Koreas president Moon Jae-in sier forsoningsavtaler med Nord-Koreas leder Kim Jong-un er ratifisert. På hjemmebane får Moon kritikk.

Publisert 24. okt. 2018 kl. 06.28
Oppdatert 24. okt. 2018 klokken 06.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord

– Ratifiseringen vil styrke relasjonene til Nord-Korea og akselerere verdenssamfunnets tiltak for et atomfritt Korea, sa Moon tirsdag.Avtalene som nå blir bekreftet, bygger på avtaler inngått i møter i april og september. Da ble partene enige om å utvikle jernbanenettverk mellom landene, gjenopplive økonomisk samarbeid og nedruste og demilitarisere grenseområdene.Moons bekreftelse finner sted uten støtte fra landets parlament. En sørkoreansk lov tillater presidenten å ratifisere avtaler med Nord-Korea uten samtykke fra lovgivere.Sør-Koreas konservative opposisjonsparti mener trekket undergraver landets sikkerhet og sløser skattebetalernes penger.– Vi forakter det at Moons regjering heller mot en underdanig Nord-Korea-politikk, at den er så selvrettferdig og at den ikke kommuniserer godt nok med parlamentet, sier partiets talsmann Yoon Young-seok.(©NTB)