Forsoningsavtaler med Nord-Korea er ratifisert

Sør-Koreas president Moon Jae-in sier forsoningsavtaler med Nord-Koreas leder Kim Jong-un er ratifisert. På hjemmebane får Moon kritikk.

– Ratifiseringen vil styrke relasjonene til Nord-Korea og akselerere verdenssamfunnets tiltak for et atomfritt Korea, sa Moon tirsdag.Avtalene som nå blir bekreftet, bygger på avtaler inngått i møter i april og september. Da ble partene enige om å utvikle jernbanenettverk mellom landene, gjenopplive økonomisk samarbeid og nedruste og demilitarisere grenseområdene.Moons bekreftelse finner sted uten støtte fra landets parlament. En sørkoreansk lov tillater presidenten å ratifisere avtaler med Nord-Korea uten samtykke fra lovgivere.Sør-Koreas konservative opposisjonsparti mener trekket undergraver landets sikkerhet og sløser skattebetalernes penger.– Vi forakter det at Moons regjering heller mot en underdanig Nord-Korea-politikk, at den er så selvrettferdig og at den ikke kommuniserer godt nok med parlamentet, sier partiets talsmann Yoon Young-seok.(©NTB)


Les også