Høyre ut mot Rødt – beskylder partiet for å bruke hatretorikk

Høyre-politiker Trond Helleland beskylder Rødt for å bruke hatretorikk og mener det er skammelig å bruke begreper som velferdsprofitører.

Det harde ordskiftet mellom Høyres parlamentariske leder Trond Helland og Rødt-leder Bjørn Moxnes kommer i kjølvannet av at den svenske omsorgsgiganten Ambea kjøpte deler av Aleris Omsorg. Overfor Avisenes Nyhetsbyrå , som først omtalte saken, er Helleland tydelig på hva han mener om Moxnes' meninger. – Folk som driver gode tjenester for innbyggere er velferdsinnovatører. De bidrar med nye ideer og beriker kvaliteten med på de offentlige tjenestene. For det fortjener de en takk, ikke en hatretorikk hentet fra andre verdenskrig, sier Helland. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener på sin side at Høyre ikke lenger kan late som at begrepet velferdsprofitører ikke eksisterer. – Private investorer bruker penger på velferd fordi det er attraktivt og profitabelt. Nå må Høyre legge bort retoriske øvelser og slutte å sminke virkeligheten. Begrepet velferdsprofitører er ikke mistenkeliggjørende, sier Moxnes. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker