Iran-saken i Danmark: EU fordømmer alle trusler

EU-kommisjonen fordømmer på generelt grunnlag den iranske etterretningsvirksomheten som skal ha pågått i Danmark.En norsk statsborger er pågrepet i Sverige, mistenkt for å ha planlagt et attentat mot eksiliranere i Danmark. Mannen nekter straffskyld, opplyste den danske etterretningstjenesten PET tirsdag.EU-kommisjonen venter fortsatt på full klarhet i hva som har skjedd, opplyser Maja Kocijancic, talsperson for EUs utenrikssjef Federica Mogherini, onsdag.–Vi har kontakt med danske myndigheter på flere nivåer og kommer til å formidle det videre til medlemslandene så fort som mulig, sier Kocijancic.På generelt grunnlag fordømmes det som skal ha skjedd.– Vi fordømmer alle trusler mot EUs sikkerhet, tar alle hendelser på alvor og står solidarisk ved Danmarks side, sier talspersonen.(©NTB)