Löfven nekter å gi opp regjeringsplaner

Statsminister Stefan Löfven måtte gi opp i sin første runde med sonderinger for å skaffe Sverige en regjering, men gir ikke opp av den grunn.Löfven avsluttet sist mandag sitt sonderingsoppdrag og slår fast at det denne gangen ikke var nok fremgang til å fortsette diskusjonen.– Men det innebærer ikke at jeg har gitt opp, og at det ikke finnes noen muligheter i fremtiden, sa han på en pressekonferanse i Oslo onsdag.– Jeg ser stadig muligheter for å kunne danne regjering. Men det er ganske låste posisjoner akkurat nå som det ikke er så lett å komme seg ut av. Det tar ganske enkelt litt tid, slo Socialdemokraternas leder fast.Han leder for tiden et forretningsministerium, ettersom verken han selv eller Moderaternas Ulf Kristersson hittil har lyktes med å sette sammen en regjering som Riksdagen kan godta etter valget 9. september.– De samtalene jeg har hatt bilateralt med de ulike partiene og grupperingene, har vært saklige, åpne og pragmatiske. Men jeg ser ikke noen rask løsning, sa Löfven.Han vil foreløpig ikke konkludere med at prosessen ender med nyvalg, slik mange eksperter tror.– Det er et godt stykke igjen dit.Valget i Sverige endte med at verken sentrum-venstre eller sentrum-høyre fikk flertall i Riksdagen, så lenge ingen av sidene ønsker å samarbeide med innvandringskritiske Sverigedemokraterna.(©NTB)