- Merkel forsøker å få grep på situasjonen

Tysklands statsminister Angela Merkel har alltid sagt at jobben som partileder og statsminister hører sammen. Nå forsøker hun å redde stumpene, ifølge ekspert.

German Christian Democratic Party, CDU, chairwoman and Chancellor Angela Merkel attends a party's leaders meeting at the headquarters the in Berlin, Germany, Monday, Oct. 29, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber) Markus Schreiber

– Dette er Merkels forsøk på å få grep om situasjonen. Hun måtte handle nå, og det blir spennende å se om hun vil forsette som kansler, sier førsteamanuensis Ole Letnes ved Universitetet i Agder.Kilder i Merkels parti, kristendemokratiske CDU, uttalte mandag til tyske medier at Merkel har tenkt å gi seg som partileder, men at hun ikke går av som Tysklands statsminister etter det forsmedelige valgresultatet i delstaten Hessen i helgen.– Koalisjonen i Hessen er knapp og usikker. Valget i delstaten er det siste i en lang rekke tilbakeslag for CDU. Antallet kritiske stemmer i CDU bare øker, både i den konservative og liberale fløyen, fremholder Letnes overfor NTB.– Merkel burde handlet før, men kan nå redde stumpene. Hun har alltid sagt at partileder og kansler hører sammen. Det er ikke utelukket at det blir nyvalg, sier han.(©NTB)