Nettavisen: Kulturtopp etterforsket for voldtekt av 13 kvinner

En kulturtopp i Oslo er i over tre år etterforsket for flere voldtekter. Ifølge Nettavisen er det til sammen 13 fornærmede kvinner i sakene.

Etterforskningen ble kjent i fjor høst, men politiet har ikke villet si hvor mange personer som er berørt. Torsdag skriver Nettavisen at det er snakk om 13 fornærmede.– Det overrasker meg ikke at det er så mange kvinner, og det er mulig det er flere fornærmede der ute som ikke har turt å si fra. I så fall bør de kontakte politiet snarest, sier Anne Kristine Bohinen, som er bistandsadvokat for flere av kvinnene. Hun håper saken snart er klar for en påtaleavgjørelse.Den første anmeldelsen kom i 2015, og flere av sakene skal strekke seg flere år bakover i tid. Mannen er i 40-årene og har tidligere hatt lederstillinger i ulike deler av mediebransjen og kulturlivet. Flere av kvinnene er i 20-årene, og Nettavisen skriver at de yngste skal ha vært i tenårene da voldtektene skal ha skjedd.Kulturtoppens forsvarer, Elisabeth Myhre, reagerer på Bohinens oppfordring om å kontakte politiet.Å gjøre seg til målbærer for offentlige oppfordringer slik som her, i en konkret straffesak under etterforskning, opplever jeg at ligger langt utenfor arbeidsoppgavene til en oppnevnt bistandsadvokat i den konkrete sak, sier advokat Elisabeth Myhre til Nettavisen.– Uriktige anklager om voldtekt vet vi at fremsettes. Det er flere eksempler fra rettspraksis på at personer er domfelt for dette.(©NTB)