Nobels Fredspris 2018

Berit Reiss-Andersen, leder av Nobelkomiteen, har offentliggjort vinnerne av Nobels Fredspris i 2018. Kunngjøringen vil kun bli gjort på engelsk. Direkte her fra kl. 11:00.

Vinnerne av Nobels Fredspris for 2018 er Nadia Murad og Denis Mukwege.Murad ble fengslet av IS, og deretter utsatt for overgrep. Hun reiser nå verden rundt med et sterkt engasjement for å bekjempe seksualisert vold i konflikter.Mukwege er en lege fra Kongo som tidligere har mottatt en lang rekke priser for sitt arbeid for kvinner som har blitt voldtatt i krig.Seniorforsker Sverre Lodgaard ved NUPI sa til NTB i forkant av utdelingen at han trodde Murad og Mukwege ville få prisen.Han viste overfor nyhetsbyrået til at begge har vært sterke pådrivere for å få bukt med den systematiske voldtekten av kvinner som et ledd i krig og konflikt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også