Nok en russisk øvelse under Trident Juncture

Russland har informert norske myndigheter om at de planlegger ytterligere en missiltest utenfor kysten av Norge mens Nato-øvelsen Trident Juncture pågår.

Den andre missiltesten skal foregå 6., 7., 8. og 9. november mellom klokken 5 og 19, får Avinor opplyst fra russisk luftfartsmyndighet, skriver VG.– Vi venter ikke at dette vil føre til noen merkbare konsekvenser for den sivile trafikken i norsk luftrom, opplyser Erik Lødding, kommunikasjonssjef i Avinor flysikring, i en epost til VG.Øvelsen skal avholdes utenfor Finnmark.Fra før er det kjent at Russland skal gjennomføre en missiltest i havet utenfor Midt-Norge i perioden 1. til 3. november.Den storstilte Nato-øvelsen Trident Juncture varer fram til 7. november. Alle NATOs 29 medlemsland, samt Sverige og Finland, deltar i øvelsen.De russiske missiltestene settes i sammenheng med øvelsen.(©NTB)