Rødt krever utredning om makt i arbeidslivet

Bendiksby, Terje

Rødt starter den politiske høsten med å kreve en utredning av strukturer og maktbalanse i arbeidslivet.Forslaget ble lagt fram under trontaledebatten i Stortinget onsdag.Bakgrunnen for forslaget er at økt bruk av midlertidig arbeidskraft, konsulentbruk, franchise og innleie har endret arbeidslivet de siste årene, ifølge partileder Bjørnar Moxnes, som også er Rødts eneste stortingsrepresentant.– Det er 15 år siden forrige maktutredning ble lagt fram. Det er på tide med en ny. Det kan gi grunnlag for en nødvendig debatt om makt, åpenhet og demokrati i dagens Norge, sier Moxnes.Både Ap, SV og Sp sier at de vil støtte forslaget.Høyres representant i arbeidskomiteen på Stortinget, Heidi Nordby Lunde, påpeker på sin side at regjeringen allerede er i gang med å utrede forhold i arbeidslivet, deriblant ansettelsesmodeller i Norwegian og andre selskaper.– Å utrede dette nok en gang virker unødvendig, sier hun til VG.(©NTB)