Steinmeier: Utenlandsk presse gir et skjevt bilde av Tyskland

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier kritiserer internasjonale medier for å gi et misvisende bilde av Tyskland og resten av Europa.

German President Frank-Walter Steinmeier, left, and Finnish Prime Minister Juha Sipila meet at the prime minister's official residence in Helsinki, Finland Tuesday, Sept. 18, 2018. (Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva via AP) Antti Aimo-Koivisto
Politikk

– Det finnes en normalitet som vi faktisk ikke engang snakker med hverandre om, sa Steinmeier da han onsdag deltok i en debatt på bokmessen i Frankfurt.Steinmeier mener at Tyskland ofte blir fremstilt som et land der høyreorienterte krefter forsøker å ødelegge demokratiet.– Det finnes en ny fascinasjon for det autoritære, men offentligheten må ikke glemme at hundretusener av mennesker gjør en lite oppsiktsvekkende jobb hver eneste dag for at landet skal bli godt å bo i, sa Steinmeier.Bokmessen i Frankfurt er verdens største. I år har den rundt 7.000 utstillere fra 110 land.(©NTB)

tyskland
frank-walter steinmeier