– Storbritannia forlater EU, ikke Europa

Den britiske statsministeren Theresa May understreket under et møte i Oslo at hun ønsker en god bilateral avtale med Norge etter brexit.

May fikk som ventet spørsmål om brexit under en pressekonferanse i Oslo tirsdag formiddag.Det er statsminister Erna Solberg (H) som har invitert statsministerne i de nordiske og de baltiske landene samt Storbritannia for å diskutere helseteknologiens rolle i fremtidens helsevesen. Med unntak av Sverige, Litauen og Latvia er alle representert på statsministernivå.May oppsummerte det utsendingene fra de ulike landene hadde diskutert.– Jeg vil styrke samarbeidet innen de områdene vi har snakket om, sa hun.På direkte spørsmål om forholdet til Norge etter brexit, svarte hun slik:– Storbritannia forlater EU, ikke Europa.Høy sikkerhetDet var et – iallfall etter norske forhold – enormt sikkerhetsoppbud i forbindelse med arrangementet ved Oslo Cancer Cluster på Ullern. Væpnet politi passet alle innganger, og alle biler ble undersøkt. Alle som skulle inn, måtte gjennom kontroll på nivå med den på flyplasser.Hovedformålet med toppmøtet Northern Future Forum er å diskutere felles utfordringer, høre om gode og innovative løsninger og lære av hverandre.