Trump har en liste på fem kandidater

Susan Walsh

President Donald Trump sier han har en liste over fem personer som kan erstatte USAs FN-ambassadør Nikki Haley.Han sa til journalister om bord presidentflyet Air Force One tirsdag ettermiddag at rådgiver i Det hvite hus, Dina Powell, er en av dem.Da han ble spurt om USAs ambassadør til Tyskland, Richard Grenell, sto på listen, sa presidenten at han ville absolutt vurdere ham, men ønsker helst å beholde ham der han er.Haley ga tirsdag uventet beskjed om at hun trekker seg som FN-ambassadør ved årsskiftet. Dermed starter jobben med å finne hennes erstatter.Trump sa tidligere tirsdag at han hadde hørt datteren Ivanka bli diskutert til å fylle posten, og sa hun hadde vært fantastisk i rollen. Ivanka Trump avkreftet senere samme dag at dette ville skje.Trump sier han vil navngi Haleys etterfølger innen to til tre uker.(©NTB)