Trump: Khashoggi ser ut til å være død

Den forsvunne saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ser definitivt ut til å være død, mener president Donald Trump.

President Donald Trump waves from the South Lawn of the White House in Washington, Thursday, Oct. 18, 2018, and heads to Marine One for the short trip to Andrews Air Force Base. Trump is traveling to Montana, Arizona and Nevada. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh
Politikk

– For meg ser det absolutt ut som om Khashoggi er død. Det er svært trist, uttalte Trump torsdag ettermiddag på spørsmål fra journalister som ville vite om han tror Khashoggi ikke lenger er i live.Trump sa ikke hva han baserer sin konklusjon på. Men han sa at konsekvensene «må bli svært alvorlige» for Saudi-Arabia hvis det viser seg at landet står bak drapet på Khashoggi.– Det må bli svært alvorlig. Dette er dårlige, dårlige ting, sa presidenten.Trump har tidligere også advart om at regimet i Riyadh vil bli møtt med «alvorlig straff» hvis USA kan slå fast at Saudi-Arabia var ansvarlig for Khashoggis dødsfall.Khashoggi ble sist sett da han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Anonyme tyrkiske kilder hevder han ble drept og partert der. Saudi-Arabia har avvist dette.Både tyrkiske og saudiarabiske myndigheter gjennomfører nå separate etterforskninger rundt Khashoggis forsvinning.Denne uken sendte Trump sin utenriksminister Mike Pompeo til Riyadh for orientering om saken. Pompeo dro deretter til Ankara der han fikk en tilsvarende orientering fra tyrkerne.Torsdag var Pompeo tilbake i Washington, der han orienterte Trump om sine samtaler i Saudi-Arabia og Tyrkia.(©NTB)

jamal khashoggi
donald trump
saudi-arabia
usa