Trump: Toppmøte med Nord-Korea må vente

FILE - In this June. 12, 2018, file photo, U.S. President Donald Trump, right, stands with North Korean leader Kim Jong Un on Sentosa Island in Singapore. At the heart of the current impasse in nuclear diplomacy with North Korea is a seemingly straightforward demand by both North and South Korea for an end to the Korean War. (AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci

USAs president Donald Trump sier planleggingen er i full sving for det neste toppmøtet med Nord-Korea, men at datoen må settes etter kongressvalget.Tirsdag sier Trump at toppmøtet vil finne sted snart, men at han ikke har tid til å reise utenlands før mellomvalget 6. november. Presidenten bruker høsten på å reise på kryss og tvers av USA for å holde valgkamparrangementer i et forsøk på å øke Republikanernes oppslutning.Om toppmøtet sier Trump at de allerede har tre eller fire møtesteder i tankene, og at Singapore ikke er en av dem. Det var der Trump og Kim møttes for første gang i juni. Presidenten legger imidlertid til at det både kan finne sted på amerikansk og nordkoreansk jord.USAs utenriksminister Mike Pompeo var i Nord-Korea i helgen i møte med leder Kim Jong-un, hvor de to blant annet ble enige om å holde et nytt toppmøte. Han sier de også ser ordentlig framgang i de bilaterale samtalene.– Mens det fortsatt er en lang vei å gå, og mye arbeid som gjenstår, kan vi se en vei der vi vil oppnå det ultimate målet om fullstendig og verifisert atomnedrustning av Nord-Korea.


Les også