Trump: Vi kan aldri tillate politisk vold i USA

Trump kaller pakkebomber «terroriserende handlinger».

President Donald Trump speaks during a reception in the East Room of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 12, 2018. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

– Vi kan aldri tillate at politisk vold slår rot i USA, sier president Donald Trump om pakkebombene, som han kaller «terroriserende handlinger».I en tale fredag kort tid etter at en mann ble pågrepet i forbindelse med bombene, sier Trump at politiet har gjort en «utrolig jobb» i møte med bombetruslene.– Vi må vise verden at vi står sammen, sier presidenten.Trump sier det dreier seg om «foraktelige» handlinger som ikke har noen plass i USA.Han bekrefter videre at en mistenkt er pågrepet. Over ti bomber er sendt i posten de siste dagene, adressert til Trumps politiske motstandere. Ingen av bombene har eksplodert, og motivet for handlingene er ikke kjent.Trump har etter sine uttalelser tidligere i uka blitt anklaget for å ta for lett på pakkebombene, og senest fredag omtalte han dem som «bombegreier» på Twitter.Han klaget videre over at medienes dekning av bombene svekker Republikanerne i valgkampen før kongressvalget. Mange har reagert kraftig på at han plasserte ordet «bombe» i anførselstegn i Twitter-meldingen, noe enkelte tolker som et nikk til dem som mener truslene er falske.(©NTB)