Trump vil senke medisinpriser i USA

To uker før mellomvalget kunngjør USAs president Donald Trump at han vil senke medisinprisene i landet.

President Donald Trump talks about drug prices during a visit to the Department of Health and Human Services in Washington, Thursday, Oct. 25, 2018. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

Målet er å stanse den urettferdige praksisen der amerikanere betaler langt mer enn andre for de samme medikamentene, fastslår presidenten.– Vi vil fjerne den globale snyltingen som tvinger amerikanske forbrukere til å subsidiere lavere priser for andre land gjennom høye priser i USA, sa Trump.– Samme selskap, samme innpakking, samme pille, laget på samme sted. Likevel betaler andre 20 prosent av summen vi må ut med, la han til.Prisreduksjonen vil imidlertid ikke gjelde for medisiner som kan kjøpes på apoteket, men kun for medisiner foreskrevet av en lege. Det er sistnevnte medisintype som er dyrest, men det er medisin fra apotek amerikanere forbruker mest.(©NTB)