USAs FN-ambassadør trekker seg

USAs FN-ambassadør Nikki Haley trekker seg som USAs FN-ambassadør, melder flere amerikanske medier.

FILE - In this Sept. 21, 2017 file photo, U.S. United Nations Ambassador Nikki Haley address the United Nations Security Council, during the U.N. General Assembly, at U.N. headquarters. Haley has told reporters that Trump, who champions an "America First" policy, wants to talk about "protecting U.S. sovereignty," and she reiterated that the United States opposes the 2015 Paris climate agreement to curb global warming a newly agreed international compact aimed at regulating migration. (AP Photo/Bebeto Matthews, File) Bebeto Matthews

Ifølge en kilde nyhetsbyrået AP har snakket med, skal Haley møte president Donald Trump i Det hvite hus i løpet av tirsdagen.Årsaken til at Haley velger å trekke seg, er ikke kjent, men Trump skriver på Twitter at han vil komme med «en stor kunngjøring» om Haley klokka 16.30 norsk tid.Hvis det stemmer at Haley trekker seg fra den betydningsfulle stillingen, blir det sett på som et overraskende trekk ettersom det kun er få uker til mellomvalget.46 år gamle Nikki Haley tilhører den konservative fløyen av Det republikanske partiet. Hun omtales som en høyt kvalifisert, fornuftig og målrettet diplomat.(©NTB)