Vil ikke ha hemmelig avstemning

KrFs parlamentariske nestleder Hans Fredrik Grøvan ønsker ikke at avstemningen om partiets retningsvalg på fredagens landsmøte skal være hemmelig.

– Jeg håper det kan bli en åpen votering på fredag. Jeg tror andre kommer til å foreslå det, men jeg kommer til å støtte det, sier han til NTB.– Det kler oss best i forhold til at vi har sagt at vi skal ha en åpen prosess, legger Grøvan til.Han har ikke noe til overs for å avslutte prosessen med hemmelig valg, der man ikke lenger vet hvem som stemte hva «spesielt hvis det blir en vesentlig bevegelse på fargene på mandatene som fylkesårsmøtene har valgt».– Ingen stiller med bundet mandat, men hvis man endrer syn, må man kunne stå for det, sier Grøvan.Han har foreslått en «tredje vei», nemlig å forbli i opposisjon og beholde Erna Solberg (H) som statsminister.(©NTB)