400 skadd i bensinprotester i Frankrike

Over 400 personer ble skadd, 14 av dem alvorlig, under gateprotester mot høyere bensinpriser i Frankrike, bekrefter innenriksminister Christophe Castaner.

Politikk

Overfor den franske radiokanalen RTL opplyste Castaner søndag at anslagsvis 288.000 aktivister, mange i gule vester, var med i demonstrasjoner som tok plass på 2.034 forskjellige steder rundt om i Frankrike lørdag.Totalt er 409 personer skadd, noe som er dobbelt så mange enn det som ble meldt lørdag. 28 av dem er fra politi, militærpoliti og brannvesenet. I tillegg omkom en demonstrant etter å ha blitt påkjørt av en bil som kjørte inn i en menneskemengde like nord for byen Grenoble sørøst i landet.Utover natten fortsatte demonstrasjonene, og ifølge Castaner skal rundt 3.500 personer ha deltatt.– Natten var urolig. Den har vært preget av overfall, slåsskamper og knivstikking. Det var slåssing mellom demonstranter i gule vester, og enkelte steder var det mye alkohol. Det fører gjerne til idiotisk oppførsel, sa Castaner.Politiet har avhørt rundt 283 av aktivistene, og rundt 157 av dem er satt i varetekt.Ifølge innenriksministeren har demonstrantene varslet at de vil fortsette protesten søndag, og at det vil skje på 150 ulike steder rundt om i landet.Under protestene har aktivistene blokkert motorveier, hovedveier og rundkjøringer for å vise misnøye med den franske regjeringen sitt forslag om å øke bensinprisene.Regjeringen har foreslått å øke avgiftene på bensin og diesel med henholdsvis 1 eurocent (8 øre) og 4 eurocent (32 øre).(©NTB)

Nyheter
Politikk