Det nye budsjettet er upopulært blant mange i den argentinske befolkningen, og både fagforeninger og sivile grupper holdt protester gående utenfor den argentinske nasjonalforsamlingen gjennom hele torsdagen.I forbindelse med budsjettet har Argentinas president Mauricio Macri forespeilet kutt i helse, utdanning, forskning, transport, kultur og annet offentlig arbeid på opptil 10 milliarder dollar for redusere budsjettunderskuddet og møte IMFs krav.Presidenten sier han er fornøyd med at nasjonalforsamlingen har gitt et endelig grønt lys til budsjettet.–Dette er noe vi ønsket å gjennomføre for et flertall av argentinere som forstår at vi er nødt til å begynne å være ansvarlige og seriøse, og at vi ikke kan fortsette å leve over evne, sa Macri.IMF er også fornøyde, og kaller budsjettet et «veldig positivt steg» som viser at argentinske myndigheter er «sterkt forpliktet» til å styrke sin økonomiske politikk.Krisepakken på 57 milliarder dollar fra IMF er ment å hjelpe Argentina med å komme seg på fote igjen etter den dype økonomisk krisen landet har havnet i. Valutaen har så langt i 2018 mistet halvparten av sin verdi, inflasjonen ligger an til å ligge på 40 prosent ved utgangen av året, og økonomien ventes å krympe med 2,6 prosent neste år.(©NTB)