Cubas president i Nord-Korea

Cubas president Miguel Díaz-Canel innleder søndag et besøk til Nord-Korea. Den karibiske øya er blant Nord-Koreas få gjenværende allierte.

– Det koreanske folk ønsker Miguel Mario Díaz-Canel Bermudez varmt velkommen til Pyongyang, skriver avisen Rodong Sinmun på lederplass søndag.– Hans besøk er en historisk begivenhet som på kraftig vis understreker det urokkelige vennskapet, enheten og kameratslige vennskapet, skriver avisen videre.Det foreligger ingen detaljer om Diaz-Canels besøk.Cubas tidligere leder Fidel Castro besøkte Nord-Korea i 1986 der han møtte landets grunnlegger Kim Il-sung. Nord-Korea markerte Castros dødsfall i november 2016 med en tre dager lang sørgeperiode.Cuba har tidligere kritisert internasjonale sanksjoner rettet mot Nord-Koreas atomvåpenprogram.I 2013 beslagla Panama et nordkoreansk skip som fraktet udeklarerte cubanske våpen og jagerfly gjemt under sukkersekker. Nord-Korea insisterte på at det dreide seg om utstyr som skulle sendes med skip for å repareres, og deretter sendes tilbake.(©NTB)


Les også