I en serie Twitter-meldinger går den amerikanske presidenten tirsdag hardt ut mot Frankrikes president Emmanuel Macron.«Emmanuel Macron foreslår å bygge sin egen hær for å beskytte Europa mot USA, Kina og Russland. Men det var Tyskland i første og annen verdenskrig – hvordan gikk det for Frankrike? De hadde begynt å lære tysk i Paris da USA kom. Betal for NATO eller ikke!» skriver Trump.Både første og annen verdenskrig ble avsluttet ved at USA gikk inn på Frankrike og Storbritannias side mot Tyskland.Problemet er at Macron er så upopulær, fortsetter Trump: "Han prøver bare å skifte tema. Forresten så fins det ikke noe land som er mer nasjonalistisk enn Frankrike, et veldig stolt folk – og det med rette!"I en tredje tweet går Trump ut mot franske tollsatser på amerikansk vin: «Urettferdig, må endres!»Feiden mellom de to startet i forrige uke da Macron tok til orde for en «ekte europeisk hær» for å bli mer uavhengig av amerikansk hjelp, men i noen sammenhenger tilsynelatende også for å kunne beskytte seg mot USA. Trump tvitret i helgen at utspillet var «veldig fornærmende».(©NTB)