Dette sier KrF-landsmøtet ja til

Et flertall på KrFs landsmøte sier ja til å stemme over alle tre alternativer samtidig, men hemmelig og skriftlig.

Publisert 2. nov. 2018 kl. 11.50
Oppdatert 2. nov. 2018 klokken 11.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord

Avstemningen ble svært jevn med 101 mot 89 stemmer.Landsmøtet ga dermed tilslutning til landsstyrets kompromissforslag fra torsdag kveld.Parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan er blant dem som har kjempet for en åpen votering, «for å hindre mistenksomhet og mistenkeliggjøring» om hvem som eventuelt kommer til å stemme annerledes enn det de er valgt på grunnlag av.Grøvan sluttet seg imidlertid til landsstyrets avgjørelse torsdag, fordi han samtidig fikk gjennom et forslag om ny stemmerekkefølge, som gjør at hans opposisjonsforslag blir stemt over samtidig som forslagene om å gå inn i regjering enten på borgerlig eller rødgrønn side.For partileder Knut Arild Hareide og de røde delegatene var det viktig med en hemmelig avstemning. De mener det øker mulighetene for at noen av de blå eller gule delegatene bytter til rød side og sier ja til samarbeid med Ap og Sp.Før avstemningen har 99 delegater varslet primær eller sekundær støtte til blått alternativ, mens 90 delegater vil primært eller sekundært til venstre. Fem blå-gule delegater må dermed bytte side dersom rødt alternativ skal få flertall.