Disse landene slipper USA-sanksjoner

Japan, India og Kina er blant landene som får unntak fra USAs sanksjoner mot Irans oljenæring, bekrefter utenriksminister Mike Pompeo.

Publisert 5. nov. 2018 kl. 15.08
Oppdatert 5. nov. 2018 klokken 15.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord
FILE - In this Jan. 12, 2017 file photo, CIA Director-designate Rep. Michael Pompeo, R-Kan. testifies on Capitol Hill in Washington. The Senate is on track to confirm Pompeo to run the CIA and is expected to vote on his nomination Monday, Jan. 23, 2017, evening. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File) Manuel Balce Ceneta

Også Tyrkia, Hellas, Italia, Sør-Korea og Taiwan får midlertidige unntak fra straffetiltakene.Flere av landene på listen er tidligere blitt omtalt av amerikanske medier. Pompeo opplyste fredag at åtte land eller områder ville få unntak fra olje-sanksjonene som trådte i kraft mandag.Unntakene gjør at sanksjonene vil få mindre effekt på Irans oljeeksport og de internasjonale oljemarkedene. Pompeo understreket mandag at USA likevel legger stort press på Iran.Den siste runden med sanksjoner omfatter Irans skipsfart og finansnæring i tillegg til oljeeksporten.Både europeiske land og Kina er sterkt kritisk til at USA gjeninnfører sanksjoner som ble opphevet da avtalen om Irans atomprogram trådte i kraft.(©NTB)