Krf går til Høyre - Hareide går av

Da er avstemningen klar.

Krfs landmøte er over og resultatet er klart. 98 stemte for alternativ B, mens 90 stemte for alternativ, som var Knut Arild Hareides veivalg og venstresving.Krf går til høyre og søker seg i regjeringen med Høyre, Venstre og Frp.Knut Arild Hareide hadde før avstemningen sagt fra at hvis det ble resultatet, ville han gå.Nestleder Kjell Ingolf Ropstad har signaliserte at dersom KrF-landsmøtet stemmer for å forhandle med dagens regjering, er nestlederne beredt til å lede forhandlingene.En beveget Knut Arild Hareide sier ifølge NTB at han er skuffet.– Men KrFs sjel avhenger ikke av hvem partiet samarbeider med, uttalte han etter at nederlaget var klart.– Vi har vist for hele Norge at vanlige borgere har brukt sin mulighet til å påvirke retningen for landet. Jeg er rørt. De som sier at politikk bare er for de i Oslo, har fått noe å tenke på, sa Hareide ifølge NTB.Resultatet ble tatt imot uten applaus. Kun et enslig jubelrop, som raskt ble slått ned på fra dirigentbordet.