KrFU vil kreve utenriksminister-posten til KrF

Allerede før forhandlingene mellom KrF og regjeringen er i gang, har KrFU bestemt seg for hvilke ministerposter KrF må ha for å gå inn i regjeringen.

Et enstemmig sentralstyre i ungdomspartiet har besluttet at KrF må kreve postene som utenriksminister, kunnskaps- og integreringsministeren og barne-, familie- og likestillingsministeren i et eventuelt regjeringssamarbeid, melder NRK onsdag.Alle tre postene bekles i dag av Høyre-politikere, henholdsvis Ine Eriksen Søreide, Jan Tore Sanner og Linda Hofstad Helleland.KrFU-leder Martine Tønnessen sier ungdomspartiet gjerne vil ha utenriksministeren fordi utfordringer som flyktningkrisen, klimakrisen og menneskehandel krever globale løsninger.– Dette er noe av det KrF er mest opptatt av å få gjort noe med, sier hun.KrF sitter nå i sonderinger med regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre. De fire partiene er enige om at eventuelle forhandlinger ikke vil starte først over nyttår.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også