Måling: Sju av ti KrF-ere vil inn i Solberg-regjeringen

Politikk

rF får 4,2 prosents oppslutning i en fersk meningsmåling, som også viser at sju av ti KrF-velgere ønsker å gå inn i Solberg-regjeringen.Blant de velgerne som sier de ville stemt på KrF hvis det var valg i dag, sier 70 prosent at de ville gått inn i dagens regjering, viser målingen Respons Analyse har gjort for VG. 19 prosent er negative, mens 11 prosent er usikre.Hos Venstre er 35 prosent positive til å få KrF inn, mens 45 prosent av Frps velgere sier det samme. For Høyres del svarer to tredeler at de gjerne vil ha KrF med på laget.Målingen viser for øvrig at det er svært jevnt mellom de to blokkene. Venstresiden er avhengig av både Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Rødt for å få et knappest mulig flertall med 85 mot 84 mandater.Arbeiderpartiet og Høyre går mest fram i målingen, med henholdsvis 0,7 prosentpoeng til 28,4 prosent og 1 prosentpoeng til 26,5 prosent. Fremskrittspartiet faller mest, med 1,6 prosentpoeng til 12,8 prosent.På venstresiden går Rødt fram 0,9 prosentpoeng til 3,9 prosent, mens SV faller 0,7 prosentpoeng til 6 prosent. Senterpartiet får støtte fra 10,3 prosent av velgerne (+0,5) og MDG fra 2,9 prosent (+0,2).KrF faller tilbake med 0,5 prosentpoeng til 4,2 prosent, som var partiets valgresultat i 2017. Venstre går fram 0,2 prosentpoeng og kommer dermed så vidt over sperregrensen med 4,1 prosent.(©NTB)