Macron: – Nekter å signere Mercosur-avtale

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at han nekter å skrive under på en handelsavtale med Mercosur-landene om Brasil trekker seg fra Parisavtalen.

Politikk

Handelsblokken Mercosur består av de fire søramerikanske landene Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasil. Sistnevntes påtroppende president, Jair Bolsonaro, åpnet under valgkampen for å trekke Brasil fra Parisavtalen.– Jeg er ikke for å skrive under på en svær handelsavtale med makter som har sagt de ikke vil respektere Parisavtalen, sa Macron under et statsbesøk i Argentina før G20-møtet.Brasil er det største medlemmet av handelsblokken.Videre sa den franske presidenten at han er villig til å gå videre i samtaler om individuelle handelsavtaler med Argentina.Franske bønder har protestert over en økning i importen av storfekjøtt, noe som vil være en del av Mercosur-avtalen.– Akkurat som Argentina, har Frankrike grenser når det kommer til landbruk. Men vi har klart å finne kompromisser som gjør det mulig for oss å fortsette prosessen, sa Macron til reporterne.– Men jeg håper disse diskusjonene inkluderer alle våre ambisjoner, tilføyde Macron og siktet til Parisavtalen om klimaendringer.(©NTB)

Emmanuel Macron
frankrike
paris-avtalen
mercosur
argentina
brasil
uruguay
paraguay
Nyheter
Politikk