Nordiske forsvarsministre møtes i Oslo

Samarbeid over landegrensene og nedbygging av byråkratiske hindre vil være sentrale temaer når de nordiske forsvarsministrene møtes i Oslo neste uke.

De fem nordiske forsvarsministrene vil møtes på Grand Hotel i Oslo neste tirsdag. Foruten å diskutere nærmere samarbeid ut over landegrensene, vil sikkerhetssituasjonen i regionens nærområder det neste året bli et sentralt tema.– De nordiske landene vil også signere en felles visjon med en handlingsplan for det nordiske forsvarssamarbeidet, skriver Forsvarsdepartementet i en orientering om møtet.Dagen etter, onsdag 14. november, vil forsvarsministre fra The Northern Group, som består av de nordiske landene, de baltiske landene, Nederland, Polen, Storbritannia og Tyskland møtes. Under dette møtet vil også lederen for FNs fredsoperasjoner, Jean-Pierre Lacroix, gi en orientering.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også