Pressestøtten økes med fem millioner

Høyre, Frp, Venstre og KrF legger fem millioner kroner ekstra i potten for produksjonstilskudd til mediene. Samiske aviser får også fem millioner kroner.

Politikk

I det opprinnelige budsjettforslaget for 2019 fra Høyre, Frp og Venstre sto blant annet pressestøtten på stedet hvil, med en pott på 313 millioner kroner, skriver Medier24.KrF gikk i sitt alternative budsjett inn for å øke pressestøtten med 15 millioner kroner, noe som er ti millioner kroner mer enn summen i budsjettavtalen som ble klar tirsdag kveld. KrFs mediepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold skriver i en SMS til bransjenettstedet at han likevel er glad for at de retter opp noe av kuttet.– Kuttet på 7 mill. reduseres til 2 mill. med denne enigheten! Samtidig er jeg selvsagt fornøyd med at samiske aviser styrkes med 5 mill.! Helst hadde jeg håpet at vårt forslag gikk helt igjennom, men her har man gitt og tatt, skriver han.Lederen i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, er skuffet over at pressestøtten ikke ble prisjustert.– NJ har vært tydelig på at vi mener pressestøtten må justeres minst med prisjusteringen på 2,4 prosent (7,4 millioner). Støtten har stått stille i mange år og må økes, skriver hun i en SMS.(©NTB)

pressestøtte
Nyheter
Politikk