Putin og Pence i kontakt om Trump-møte

Russlands president Vladimir Putin har møtt USAs visepresident for å diskutere saker som kan bli aktuelle på det kommende møtet med Donald Trump.

U.S. Vice President Mike Pence, right, shakes hands with Russian President Vladimir Putin during the 13th East Asian Summit Plenary on the sidelines of the 33rd ASEAN summit in Singapore, Thursday, Nov. 15, 2018. (AP Photo/Yong Teck Lim) Yong Teck Lim
Politikk
Putin sier han og USAs visepresident Mike Pence hadde et kort møte i Singapore, der de begge befinner seg på samlingen til den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN.Under møtet diskuterte de våpenkontroll og andre saker.– De berørte temaer som vil bli diskutert når president Trump og president Putin er i Argentina på G20-toppmøtet, sier Pences pressesekretær Alyssa Farah i en uttalelse.Putin sier at framtiden for nedrustningsavtalene New START og INF, samt Syria, Nord-Korea og Iran, må diskuteres om de to verdenslederne møtes som forventet i Buenos Aires 30. november.Trump har erklært at han vil trekke seg fra INF-avtalen, som ble signert av daværende president i USA Ronald Reagan og den sovjetiske lederen Mikhail Gorbatsjov i 1987.(©NTB)