Ser økt terrorfare i Sverige

Jessica Gow/TT

Storbritannias utenriksdepartement har skjerpet sin vurdering av trusselnivået i Sverige. Det står å lese på departementets nettsider.

Det britiske utenriksdepartementet har på sine nettsider endret på formuleringene rundt terrorrisikoen i Sverige, og skriver at de ser en økt fare for terror.Onsdag står det å lese at «det er trolig at terrorister gjennomfører angrep i Sverige», og at angrepene kan finne sted der utlendinger oppholder seg.– Vi har kjennskap til at forandringen er gjort, men vi kan ikke kommentere hvilke vurderinger andre land gjør, sier Dag Enander fra det svenske sikkerhetspolitiet Säpo til den svenske avisa Expressen.Det britiske utenriksdepartementet vil heller ikke kommentere endringen overfor det svenske nyhetsbyrået TT.Säpos vurdering av trusselnivået i Sverige ligger uforandret på nivå tre. Fem er det høyeste nivået.Expressen skriver at Sverige nå er det landet i Norden der britene anser terrortrusselen som høyest.(©NTB)