Sky-måling: Flertall av briter er imot brexit

A pro-remain supporter of Britain staying in the EU, wears an EU flag mask whilst taking part in an anti-Brexit protest outside the Houses of Parliament in London, Monday, Sept. 11, 2017. Lawmakers are due to vote late Monday or early Tuesday on the European Union (Withdrawal) Bill, which aims to convert around 12,000 EU laws and regulations into domestic statute on the day the country leaves the bloc in March 2019. (AP Photo/Matt Dunham) Matt Dunham

54 prosent av spurte briter svarer i en fersk undersøkelse for Sky News at de ikke ønsker exit fra EU. 55 prosent ønsker ny folkeavstemning.

I spørreundersøkelsen har Sky spurt velgere om hva de foretrekker av a) Mays brexitavtale, b) Ingen brexit-avtale og c) Ingen brexit.Et flertall på 54 prosent svarer at de foretrekker ingen brexit.32 prosent svarer at de foretrekker et "no deal"-scenario, mens kun 14 prosent sier de støtter statsminister Theresa Mays utkast til brexitavtale.Selv om det er liten støtte til statsministerens brexitavtale, svarer 31 prosent at May er den de stoler mest på med tanke på å lede øyriket gjennom utmeldingen av EU. Kun 25 prosent sier de stoler mest på Labour-leder Jeremy Corbyn, mens 18 prosent sier de stoler mest på Jacob Rees-Mogg. Deretter følger Boris Johnson og Dominic Raab med henholdsvis 17 og 10 prosent.Et klart flertall gir også uttrykk for "sterk støtte" til en folkeavstemning der alternativene er de samme som i Skys undersøkelse.Den britiske TV-kanalen har spurt et representativt utvalg på 1.488 Sky-kunder via SMS. Undersøkelsen ble gjennomført torsdag 15. november.(©NTB)