Italian Finance Minister Giovanni Tria, center, attends a round table meeting of eurogroup finance ministers at the European Council building in Luxembourg, Monday, Oct. 1, 2018. At second left is Portuguese Economy Minister Mario Centeno, and at right is European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Geert Vanden Wijngaert

Spår kraftig økning i Italias budsjettunderskudd

EU-kommisjonen beregner at underskuddet på statsbudsjettet i Italia vil vokse til over tre prosent i 2020.

Kommisjonen la torsdag fram nye økonomiske prognoser som tyder på en langt større økning i budsjettunderskuddet i Italia enn den italienske regjeringen selv har anslått.Italia har lagt opp til et underskudd på 2,4 prosent i forslaget til statsbudsjett for 2019.EU-kommisjonens beregninger tyder derimot på at det i realiteten vil bli snakk om et underskudd på 2,9 prosent i 2019. Underskuddet vil deretter vokse til 3,1 prosent i 2020.Kommisjonen beregner videre at Italias samlede statsgjeld vil bli liggende flatt på 131 prosent av landets bruttonasjonalprodukt.EU-kommisjonen har allerede forkastet den italienske regjeringens budsjettforslag og krevd at et nytt utkast legges fram innen 13. november. Begrunnelsen er at regjeringen gjør for lite for å få ned den svulmende statsgjelden i Italia, som allerede ligger på mer enn det dobbelte av EUs øvre grense for land i eurosonen.Italias nye populistregjering har på sin side stått knallhardt på budsjettplanene.Italia ligger i bunnsjiktet i EU når det gjelder økonomisk vekst. Kommisjonen anslår at landet vil oppleve en vekst på 1,2 prosent i 2019 og 1,3 prosent i 2020.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også