Stephen Barclay blir ny Brexit-minister - får annen rolle enn Raab

Statssekretær og Brexit-tilhenger Stephen Barclay erstatter Dominic Raab som Brexit-minister. Samtidig tar statsminister Theresa May over Brexit-forhandlingene.

FILE - In this file photo dated Wednesday, Nov. 22, 2017, Economic Secretary to the Treasury Stephen Barclay poses outside 11 Downing Street in London. Barclay on Friday Nov. 16, 2018, has been promoted to Brexit Secretary. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, FILE) Kirsty Wigglesworth
Politikk
Raab ble torsdag den andre Brexit-ministeren som har trukket seg fra statsminister Theresa Mays regjering i protest mot Brexit-strategien hennes. Barclay blir dermed den tredje britiske Brexit-ministeren på under et år.En talsperson for May sier til Bloomberg News at Barclays rolle blir annerledes fra den Raab hadde.Barclay skal hovedsakelig konsentrere seg om innenlands beredskap for Brexit, og får også ansvar for å forsøke å få gjennom Mays Brexit-avtale i Parlamentet. May selv overtar ansvaret for forhandlingene med EU.Barclay, som til nå har vært statssekretær i helsedepartementet, stemte for utmeldelse da britene stemte over hvorvidt landet skulle forlate eller bli værende i EU.BBCs assisterende politiske redaktør Norman Smith beskriver Barclay som "ultralojal", men relativt ukjent for briter flest.Ifølge den britiske kringkasteren var Barclay imidlertid ikke Mays førstevalg, og Brexit-jobben skal også ha blitt tilbudt miljøvernminister Michael Gove.