Stortinget sier nei til kutt i bompenger på Nord-Jæren

Et stortingsflertall sier nei til å be regjeringen ta initiativ til å reforhandle bompengeavtalen på Nord-Jæren.

Torsdag skal Stortinget behandle en innstilling som blant annet dreier seg om å be regjeringen ta initiativ til å reforhandle Bymiljøpakken på Nord-Jæren.Hans Fredrik Grøvan, transportpolitisk talsperson i KrF, sier til Aftenbladet at KrF ikke kommer til å støtte forslaget. Dermed har regjeringen flertall sammen med KrF, noe som betyr at bilistene må fortsette å betale bompenger på Nord-Jæren, til tross for store protester mot vedtaket.– Vi støtter ikke forslagene som er tatt opp av resten av opposisjonen, sier Grøvan til avisen.Innstillingen dreier seg også blant annet om å utrede en mindre belastende form for rushtidsavgift, konsekvensutrede rushtidsavgiften og etablere «forsvarlige avbøtende tiltak». Dette blir altså også nedstemt.Bilistene på Nord-Jæren begynte å betale bompenger 1. oktober.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også