Svein Ludvigsen tiltales for overgrep

Statsadvokaten i Troms og Finnmark har tiltalt tidligere statsråd Svein Ludvigsen (72) for seksuelle overgrep mot tre personer gjennom misbruk av sin stilling.

Statsadvokat Tor Børge Nordmo offentliggjorde tiltalen klokka 10 onsdag.Tiltalen omhandler forhold hvor Ludvigsen skal ha misbrukt sin stilling overfor en person i tiden 2011–2014 og hvor han skal ha misbruk av stillingen eller et tillitsforhold psykisk utviklingshemming overfor en annen ved en anledning mai-juni 2014.Tiltalen omhandler også forhold hvor Ludvigsen skal ha utnyttet to personer i en sårbar situasjon til seksuelle formål, i tiden fra 2011 til 2017 og et tilfelle som skal ha skjedd sommer/høst 2014Like etter nyttår 2018 ble Ludvigsen pågrepet og siktet for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell kontakt med en mann.Saken er blitt etterforsket gjennom året ved Troms politidistrikt. Det er siden pågripelsen 3. januar i år lagt til grunn for varetektsfengsling at mannen gjennom en årrekke misbrukte sin stilling som innflytelsesrik politiker til å skaffe seg seksuell omgang med en mannlig, ung asylsøker.Siktelsen ble etter hvert utvidet til å gjelde tre fornærmede. Alle tre kom til Norge som asylsøkere.Ludvigsen har hele tiden nektet straffskyld.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også