Trump avlyser møte med Putin

FILE - In this Saturday, Nov. 11, 2017 file photo, U.S. President Donald Trump, right, and Russia's President Vladimir Putin, center, talk during the group photo session at the APEC Summit in Danang, Vietnam. The White House has confirmed that U.S. President Donald Trump invited Russia's Vladimir Putin to Washington. Press Secretary Sarah Huckabee Sanders said Monda, APril 2, 2018 that the White House was among "a number of potential venues" Putin and Trump discussed during a March 20 telephone conversation. (Jorge Silva/Pool Photo via AP, File) Jorge Silva

President Donald Trump sier han avlyser det planlagte møtet med Russlands president Vladimir Putin på det kommende G20-toppmøtet på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina.

– Basert på det faktum at fartøyene og sjøfolkene ikke har blitt sendt tilbake til Ukraina fra Russland, har jeg bestemt meg for at det er best for alle involverte parter å avlyse det tidligere oppsatte møtet i Argentina med president Vladimir Putin, skriver Trump på Twitter.Trump og Putin skulle etter planen ha møtt hverandre under G20-toppmøtet, som holdes i Argentina fredag og lørdag.Konflikten mellom Russland og Ukraina har tilspisset seg etter at russisk kystvakt søndag tok tre ukrainske marinefartøy og mannskapene om bord i arrest i Kertsjstredet mellom den annekterte Krim-halvøya og det russiske fastlandet.