Trump: Brexitavtalen kan skade handel mellom USA og Storbritannia

Donald Trump er misfornøyd med skilsmisseavtalen mellom Storbritannia og EU, og mener den bør endres. Avtalen kan skade handel mellom USA og britene, mener han.

Politikk

– Dette høres ut som en flott avtale for EU, sa Trump i Det hvite hus mandag.Han la til at «vi må se på om hvorvidt Storbritannia tillates å gjøre handel» med USA.– Hvis man ser på avtalen akkurat nå, kan det hende de ikke vil være i stand til å gjøre handel med oss, og det vil ikke være noen bra ting. Jeg tror ikke de ønsker det i det hele tatt. Det ville ha vært svært negativt for avtalen, sa presidenten.Han håper statsminister Theresa May «vil være i stand til å gjøre noe med det».Mays skilsmisseavtale med EU fikk grønt lys av de øvrige EU-medlemmene etter 17 måneder med forhandlinger mellom London og Brussel. Nå står May overfor den vanskelige oppgaven med å overtale Parlamentet til å godta avtalen.(©NTB)

brexit
storbritannia
eu
usa
donald trump
Nyheter
Politikk