Trump: Mulig det ikke trengs mer toll mot Kina

USAs president Donald Trump sier Kina har uttrykt vilje til å inngå en handelsavtale, og at det derfor muligens ikke trengs mer toll på kinesisk import.

Politikk

Trump-administrasjonen har allerede hevet tollsatsene på kinesiske varer verdt 250 milliarder dollar, og har truet med å innføre toll på varer verdt ytterligere 267 milliarder dollar. Det ville i praksis innebåret at USA innfører høyere toll på alle varer de importerer fra verdens nest største økonomi.Kina har svart med toll på en rekke amerikanske varer, men kineserne har utvist mer forhandlingsvilje den siste tiden, hevder Trump under et pressemøte fredag.– Kina ønsker å få i stand en avtale. De har sendt en liste over ting de er villige til å gjøre, sa Trump.Han sa videre at USA har mottatt en liste på 142 mulige innrømmelser fra Kina. USA mener at det mangler fire eller fem saker på listen, men «det er en ganske komplett liste», sa presidenten.Trump er optimistisk med tanke på å få til en rettferdig handelsavtale.– Jeg tror en avtale vil bli inngått. Det vil vi få vite svært snart, sa Trump.Trump har innført toll mot Kina fordi Kinas handelsoverskudd med USA er rekordhøyt, og fordi USA krever endringer i kinesisk handelspolitikk. USA anklager Kina for å stjele teknologi og mener at Kinas statlige planer for industriutvikling er i strid med de frihandelsløftene kinesiske myndigheter har gitt.Utspillet fra den amerikanske presidenten kommer bare et par uker før både han og Kinas president Xi Jinping begge deltar på G20-toppmøtet i Buenos Aires.(©NTB)

kina
usa
handelskrig
donald trump
Nyheter
Politikk