Trump: – Sentralbanken er et mye større problem enn Kina

President Donald Trump listens during a roundtable discussion on the First Step Act, Monday, Nov. 26, 2018, in Gulfport, Miss. (AP Photo/Alex Brandon) Alex Brandon

USAs president Donald Trump sier at sentralbankens rentepolitikk er en større trussel mot økonomisk vekst enn den pågående handelskrigen med Kina.

USAs sentralbank har hevet renten ved tre anledninger hittil i år, til Trumps store forargelse. Onsdag skal sentralbanksjef Jerome Powell holde en viktig tale etter at han tidligere denne måneden antydet ytterligere renteøkninger.– Jeg mener sentralbanken er et mye større problem enn Kina, sier Trump i et intervju med Washington Post i forkant av talen.– De gjør en tabbe fordi jeg har en magefølelse, og den magefølelsen forteller meg noen ganger mer enn det noen annens hjerne noen gang kan fortelle meg, fortsetter presidenten.Les også: Donald Trump fyrer løs mot Fed - igjenVidere legger han til at han «ikke engang er bitte litt fornøyd» med at han valgte å utnevne Powell som ny sentralbanksjef tidligere i år. Trump mener sentralbankens gjentatte renteøkninger undergraver hans forsøk på å få fart i den amerikanske økonomien.– Jeg får i stand avtaler, men får overhodet ikke støtte av sentralbanken, sier den amerikanske presidenten.Se også: Det er stor risiko for at sentralbanken bommerSentralbanken ventes å heve styringsrenta igjen i desember for å forsøke å holde inflasjonsnivået under målet på 2 prosent. Aktiviteten i den amerikanske økonomien har lenge vært sterk, og arbeidsledigheten på 3,7 prosent er den laveste på 50 år.Både Powell og flere andre i sentralbanken har flere ganger avfeid de politiske angrepene fra Trump, og sagt at de ikke har noen innvirkning på avgjørelsene deres.(©NTB)