European Council President Donald Tusk attends a breakfast meeting at an EU summit in Brussels on Friday, March 23, 2018. Leaders from the 28 European Union nations meet for a second day of an EU summit to assess the state of Brexit negotiations and the prospect of a trade war with the United States. (Olivier Hoslet, Pool Photo via AP) Olivier Hoslet

Tusk varsler forlengelse av Russland-sanksjoner

EUs president Donald Tusk sier han er sikker på at sanksjonene mot Russland vil bli forlenget når de kommer opp til ny vurdering i desember.

Tusk sier EU ser med dyp bekymring på eskaleringen av konflikten mellom Russland og Ukraina i Azovhavet.– Russlands maktbruk mot ukrainske skip er fullstendig uakseptabel. EU står samlet i sin støtte til Ukrainas suverenitet og territoriale integritet, og jeg er derfor sikker på at EU vil forlenge sanksjonene mot Russland i desember, sa EU-presidenten på en pressekonferanse i forkant av G20-toppmøtet i Buenos Aires.Sanksjonene kommer opp til vurdering på EUs toppmøte 13. og 14. desember.NTB er kjent med at EUs medlemsland også diskuterer muligheten for å utvide sanksjonene etter at Russland søndag brukte våpenmakt mot ukrainske skip ved Kertsjstredet, der Azovhavet og Svartehavet møtes.Dagens sanksjoner er rettet mot finansbransjen, energisektoren og forsvarsindustrien i Russland. De ble innført 31. juli 2014 og utvidet i september samme år. Inntil videre gjelder de fram til 31. januar 2019.Sanksjonene er innført som en reaksjon på Russland annektering av Krim-halvøya fra Ukraina og innblanding i den væpnede konflikten i de østlige delene av landet.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også