USA gir flere land unntak fra Iran-sanksjoner

FILE - In this Jan. 12, 2017 file photo, CIA Director-designate Rep. Michael Pompeo, R-Kan. testifies on Capitol Hill in Washington. The Senate is on track to confirm Pompeo to run the CIA and is expected to vote on his nomination Monday, Jan. 23, 2017, evening. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File) Manuel Balce Ceneta

Regjeringen i USA vil gi åtte land midlertidig unntak fra sanksjoner som gjeninnføres mot Irans oljeindustri og oljeeksport.

Det sa den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo fredag. Unntakene betyr at Iran fortsatt vil kunne eksportere noe olje etter at USAs sanksjoner mot landets oljeindustri gjeninnføres mandag.Pompeo sa også at alle sanksjoner som ble fjernet da avtalen om Irans atomprogram ble inngått, skal gjeninnføres.President Donald Trump opplyste tidligere i år at USA trekker seg fra den internasjonale avtalen om det iranske atomprogrammet.(©NTB)