Xi: Ingen vinner fram med trusler

Kinas president Xi Jinping sier at å opprette barrierer og kutte nære økonomiske bånd er en «kortsiktig tilnærming» og at det er «dømt til å mislykkes».

China's President Xi Jinping speaks during the APEC CEO Summit 2018 in Port Moresby, Papua New Guinea, Saturday, Nov. 17, 2018. (Fazry Ismail/Pool Photo via AP) Fazry Ismail

Under en tale på APEC-møtet på Papua Ny-Guinea lørdag gikk presidenten ut og advarte mot proteksjonisme. Han sier ingen vinner fram med trusler og mener verden står overfor to valg, samarbeid eller konfrontasjon.– Historien har vist at konfrontasjon – enten det er i form av kald krig, varm krig eller handelskrig – ikke vil føre til noen vinnere, sier Xi.Trump har innført toll mot Kina fordi Kinas handelsoverskudd med USA er rekordhøyt, og fordi USA krever endringer i kinesisk handelspolitikk. Kina har svart med toll på en rekke amerikanske varer.– En som velger å lukke døren, vil bare fjerne seg selv fra resten av verden og miste retning, sier Xi.Det er ventet at møtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC) stort sett vil handle om handelskrigen mellom USA og Kina.Også visepresident Mike Pence talte på møtet. I talen truer han med å innføre ytterligere mer toll på kinesiske varer.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker