Abid Raja går mot partilederen

Vnstres Abid Raja mener et fullt EU-medlemskap ville tjent Norge.

Kort tid etter forsoningen med Trine Skei Grande foreslår Abid Raja at Venstre skal si ja til EU, stikk i strid med partilederens ønske, skriver Dagens Næringsliv.- Vi har ulykksalige målinger. Noen ganger er det uforståelig. Det er ingen quick fix. Det må jobbes fra bunnen og oppover. Og fra toppen og nedover. Men det er politiske saker, sier Raja til avisen.Han tror det er flere saker som kan løfte Venstre, og en av dem er å si ja til EU.- Venstre vil stå seg godt ved at vi staker ut noen stolper i internasjonale spørsmål. Vi står trygt bak EØS-avtalen, vi vil ikke rokke ved det. Hvis det blir en diskusjon, må vi lære av brexit og si at EU tjener verden, Europa og Norge, sier han.- Akkurat nå er ikke det en aktuell diskusjon, men jeg mener vi må stå urokkelig ved EØS-avtalen, men i den grad den skal opp til debatt, er det ikke for å skrote den, men for at vi skal bli fullverdige medlemmer. Sett fra et demokratiståsted er det ikke et sunnhetstegn at Norge har en EØS-avtale hvor vi ikke har en direkte påvirkning på EU mens vi bare implementerer direktiver, sier Raja til DN.