Bompengeparti kan havne på vippen

Et nystiftet protestparti mot bompenger i Bergen får større oppslutning enn KrF og kan havne på vippen i bystyret.

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger får 3 prosent oppslutning på en meningsmåling Respons Analyse har utført for Bergens Tidende. Det ville gitt det nystiftede partiet to mandater i bystyret og en mulig vippeposisjon mellom ulike byrådskonstellasjoner, skriver avisen.– Dette er bare begynnelsen. Vi har gått fra null til tre prosent på noen måneder. I januar øker bomtakstene, og i april kommer det 15 nye bomstasjoner i Bergen. Da er jeg sikker på at oppslutningen vår øker enda mer, sier leder Trym Aafløy.Målingen gir den rødgrønne siden – Ap, SV, Rødt, MDG og Sp – 32 mandater, mens sentrum-høyre-partiene – H, Frp, V, KrF – får 33 mandater. Om det hadde vært valgresultatet, kunne bompengepartiet vært med på å avgjøre hvem som skulle styre Bergen.Foreløpig har ikke aksjonistene noe partiprogram, men Aafløy plasserer partiet i sentrum.– Dette er en grasrotbevegelse av folk som er lei av å betale bompenger. Det er et tverrsnitt av befolkningen, noe som gjør at folk fra mange politiske leire kan stemme på oss, mener Aafløy.(©NTB)