Dommer: - Kan ikke skjule min avsky for Flynns forbrytelse

USAs tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn begikk en alvorlig forbrytelse da han løy til FBI om sin kontakt med Russland, sier dommeren i saken mot Flynn.

Carolyn Kaster

– Jeg kan ikke skjule min avsky og min forakt, sa dommer Emmet Sullivan før straffeutmålingen tirsdag.– Du var en uregistrert agent for et annet land mens du tjenestegjorde som nasjonal sikkerhetsrådgiver for presidenten. Det kan man si er å undergrave alt det amerikanske flagget står for, fortsatte Sullivan.Flynn har erkjent at han har løyet til FBI-etterforskere om sin kontakt med Russlands tidligere ambassadør til USA.Spesialetterforsker Robert Mueller, som gransker Russlands antatte forsøk på å påvirke presidentvalget i USA i 2016, har likevel anbefalt at Flynn slipper fengselsstraff. Grunnen er at Flynn har samarbeidet godt i Russland-etterforskningen.Flynn var rådgiver for Donald Trump i presidentvalgkampen i 2016. Tidligere var han generalløytnant i det amerikanske forsvaret og leder for den militære etterretningsorganisasjonen DIA.Etter at Trump ble valgt til president ble Flynn utnevnt til nasjonal sikkerhetsrådgiver. Han ble imidlertid nødt til å trekke seg bare noen uker senere som følge av avsløringer om hans kontakt med Russlands daværende ambassadør til USA.(©NTB)