– Rent militært er ikke Russland klar for luft- eller marineangrep i en slik skala. Det er ikke ressurser til så store operasjoner, sier forsvarsanalytikeren Aleksandr Golts til .Rundt 90.000 militærpersonell er utplassert i Murmansk og Arkhangelsk. På norsk side består garnisonen i Sør-Varanger av 500 soldater mens ytterligere 4.500 soldater utgjør Brigade Nord. NATO-øvelsen Trident Juncture viste imidlertid at Russland vil trenge enorme ressurser for å kunne invadere Norge, tror Golts.Militæranalytiker Mikhail Khodarenok har på sin side tidligere skrevet at «for å erobre sentrale deler av Norge så langt sør som Tromsø, må russiske styrker gjøre en stor offensiv til lands, til havs og i luften». Til Aftenposten sier han at Russland ikke har den kapasiteten i dag.– Rent hypotetisk er det fullstendig umulig i dag, sier han.(©NTB)